Rescue remedy (Спешна помощ) Есенции на д-р Бах

25,00 лв.

В наличност

Категория:
Защо да пазарувате от Здравновесие?
Безплатна доставка - над 150 лв.

Надеждно и сигурно плащане с вашата карта

Описание

Овладейте стреса с тази спасителна смес на д-р Бах

Класическа форма от времето на д-р Бах, произведена по оригиналната му рецепта. Първи избор в спешни ситуации, когато целта e максимално бързо действие. Тази спасителна смес е помогнала на хиляди хора в кризисни ситуации.

 

Форма на препарата

Флакон от 30 мл.

 

Rescue remedy (Спешна помощ) действа на всеки човек. Има универсален ефект, който се дължи на действието на включените в нея пет цветни есенции, които са свързани с пет често срещани негативни модела на поведение, появяващи се в отговор на стресиращи ситуации:

  1. Нервно свръхнапрежение, предизвикващо паническа реакция
  2. Преувеличен импулс за действие – неефективни, объркани реакции в стремежа по-бързо да се излезе от критичната ситуация
  3. Страх от загуба на самоконтрол – силен страх, предизвикващ агресия
  4. Импулс да бъде отречена реалността
  5. Рефлекс на вцепеняване – шокова реакция

Положителният потенциал на 5-те цветни есенции, включени в състава на комбинацията, води до балансиране на блокиращите модели на поведение. Това са:

  1. Скална роза
  2. Слабонога
  3. Джанка
  4. Повет
  5. Витлеемска звезда

Няколко минути (максимум 15) след приема на Rescue remedy (Спешна помощ), механизмите за самолечение на тялото се активират. Това води до емоционално стабилизиране и психо-физическо отпускане – най-важните предпоставки за всяко лечение.

 

Препоръки за приложение

Rescue remedy (Спешна помощ) се прилага като средство за бърза помощ във всички случаи на:

  • Физически и психологически шок
  • При неочаквани финансови проблеми в семейството
  • При семеен скандал
  • При уплаха
  • При загуба на съзнание
  • При работа в стресова обстановка
  • При страх от посещение при зъболекар
  • При силно стресираща новина
  • Преди и след хирургическа операция
  • При всички ситуации на остро безпокойство и уплаха
  • Успешно може да отстрани нервното напрежение и безпокойство преди изпит

 

Rescue remedy (Спешна помощ) може да предотврати менструални болки, жлъчни колики, епилептични припадъци, мигрена и други подобни оплаквания, ако се вземе в ранния стадий на състоянието, при появата на първите усещания преди същинската криза.

Този прием е подходящ и при овладяване на емоционалното състояние преди стресиращо събитие (например изпит, интервю за работа, важна среща, сватба, труден разговор и др.) или в периода след преживяване на такова (например загуба на близък, развод, катастрофа, земетресение, наводнение, пожар, нападение и др.).

 

Противопоказания

Капките Rescue remedy (Спешна помощ) са абсолютно безвредни. Нямат никакви странични ефекти и противопоказания. Може да се използват при всички възрасти, при бременни и кърмачки. Тъй като действат на енергийно ниво, няма опасност от неблагоприятни лекарствени взаимодействия при едновременната им употреба с други медикаменти. Използването на Спешните капки преди лягане или след напрегнат ден е ефикасно средство, което ни помага да постигнем обща релаксация и успокоение.

 

Начин на приложение

Дозировка: 4-ри пъти по 4-5 капки дневно в малко количество вода (сутрин, обед, след обед и непосредствено преди сън). При нужда, приемите дневно могат да са на чести интервали от 15 минути и след преминаване на кризата и получаване на облекчение, приемите се разреждат.

Ако не разполагате с вода или друга течност може да бъдат накапани под езика.

Ако единичната доза се приема в чаша вода, действието настъпва по-бавно – след около 30 минути, но е по-продължително – 3-4 часа. Няма ограничения в дневния прием. Няма странични ефекти и лекарствени взаимодействия. Може да се приема от деца и бременни.

При домашни любимци – 1-2 или 3 капки в зависимост от големината на кучето или котката.

При стайни цветя – за съживяване на увредени цветя, при засаждане и разсаждане. Може да се добавят и по 1-2 капки есенция от габър – дозиране 1 – 2 капки на 1л. вода.

Моята количка (0 продукта)

Нямате артикули в количката.