Какво отличава Лактера пробиотиците от останалите и какви са техните преимущества?

Какво отличава Лактера пробиотиците от останалите и какви са техните преимущества?

Компанията Дафлорн произвежда последната най-модерна генерация пробиотици Лактера (4-та генерация).  Какво означава това?

Пробиотичната индустрия създава различни генерации пробиотици за да могат те да останат живи и да започнат да действат в дебелото черво на човека. За да стигнат до края на тънките и началото на дебелото черво, пробиотичните микроорганизми имат да преодолеят няколко препятствия – да останат живи на рафта в магазина или аптеката, да преминат през стомаха на човека, където рН-то е много ниско т.е има голяма киселинност, да преминат през дванадесетопръстника, където рН-то е високо, т.е. алкалността е висока и след това да преминат 6-7 метра черва до дебелото черво, където действат всички пробиотици.

До сега са известни 4 генерации пробиотици. Първа генерация са така наречените стартерни култури, които са без обвивка и трябва да се съхраняват при минусови температури и са много уязвими към висока киселинност и алкалност. Втора генерация са пробиотици с една протеинова обвивка, най-често синтетична, която също не е достатъчна за да ги запази живи до достигането на дебелото черво. Трета генерация са пробиотици с микрокапсула, най-често протеинова. Четвъртата най-модерна генерация са пробиотици, които са обвити с обвивка, състояща се от протеини, въглехидрати и мазнини. Нашите пробиотици Лактера по време на биотехнологичния процес се обвиват по естествен път с аминокиселините, простите захари и мастните киселини на млякото и така те стигат живи до дебелото черво, където започват да действат.

Дафлорн е единствената компания в източна Европа, която има действащи Американски и Европейски патент в областта на пробиотиците.

Патента в САЩ за Лактера е единственият в областта на биотехнологиите от общо 8 български патента в САЩ.

Дафлорн ООД сама си произвежда пробиотичната суровина

Компанията има собствен затворен цикъл за производство на пробиотиците Лактера. Над 90% от компаниите в света само пакетират крайни пробиотични продукти, като закупуват суровината от други фирми. 

Големите компании, които например в Европа са 10-тина ги пакетират най-често в капсули. Щамовете, които купуват са най-често първа или втора генерация пробиотици, т.е. не преживяват в стомашно-чревния тракт на човека и не са клинично изпитани. Те са безопасни, но нямат доказани полезни ефекти. Ние произвеждаме пробиотиците Лактера от край до край – от изолирането на пробиотиците до крайния продукт. Всички пробиотични щамове в Лактера са с научно доказани здравословни ефекти върху човека.

За първи път в света успявят да се изолират 8 пробиотични щама

През 2011г. Проф. Н. Александров и Д. Петрова за първи път в света успяха да изолират 8 пробиотични щама от изворна вода от дивата природа на България – извор в Стара планина, като най-важен от тях е Lactobacillus bulgaricus DWT1. Улавянето на пробиотични микроорганизми от изворна вода се случва за първи път в света и затова можем да говорим за научно откритие. Първите в света пробиотични микроорганизми от воден произход са собственост на Дафлорн и са защитени с Патента в САЩ.

Двата най-важни ефекта на Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход са влиянието му върху имунитета и овладяването на дисбактериозата в дебелото черво. Още учителят Дънов пише, че повечето болести започват от червата. Дебелото черво отговаря за образуване на голяма част от имунния отговор на човека. Новият щам от воден произход в Лактера възстановява микробиома на дебелото черво и в този аспект може да се приема ежедневно не само по време и след антибиотично лечение. Две лъжички от Laktera Nature сутрин са достатъчни да поддържаме здрава имунната си система.

Къде можете да намерите българските пробиотици Лактера?

В нашият онлайн магазин Здравновесие, може да откриете голямо разнообразие от тях и то на атрактивни цени. Предлагаме пробиотици в кутии, така и пробиотици на капсули.

Моята количка (0 продукта)

Нямате артикули в количката.