EXTRACTcleansePLUS Противопаразитен комплекс

90,00 лв.

В наличност

Защо да пазарувате от Здравновесие?
Безплатна доставка - над 150 лв.

Надеждно и сигурно плащане с вашата карта

Описание

Билковият комплекс EXTRACTcleansePLUS е с широк спектър на действие и съдържа 100% само билкови екстракти. Успешно се бори и прочиства организма от паразити и техните отпадни продукти, а също така възстановява работата на стомашно-чревния тракт.

 

Форма на препарата

Опаковка от 60 капсули

 

Как работи билковият комплекс EXTRACTcleansePLUS

Човешкото тяло може да бъде дом на голямо разнообразие от паразити, най-честите от които са чревни червеи и глисти. С паразитите, човек може да се зарази по различни начини – чрез неизмити плодове, лоша чешмяна вода, недобре сварено или изпечено месо. Освен в червата, паразити могат да се открият и в други органи – бели дробове, черен дроб, мозък, мускули, като сериозно ги увреждат. Използването на ЕXTRACTcleansePLUS, може не само да предотврати появата на паразити, но и да има видим ефект при елиминирането на хелминти от човешкото тяло.

EXTRACTcleansePLUS, широкоспектърен продукт  с антипаразитен ефект, е естествен многокомпонентен комплекс от растителни екстракти, който спомага за прочистването на организма от токсични вещества и ларви на паразити, възстановява целостта и функционалността на лигавицата на стомашно-чревния тракт и нормализира чревната микрофлора. Благодарение на уникалната комбинация от 100% растителни екстракти от тиквени семки, корен от джинджифил и чесън, листа от папая, ананас, пелин, този комплекс ефективно противодейства на чревните паразитни инфекции.

EXTRACTcleansePLUS е широкоспектърно средство и не засяга специфичен вид червеи (които е доста трудно да се идентифицират), а няколко наведнъж, поради което паразитите се унищожават на всеки етап от развитие и се отстраняват от тялото без негативни последици.

 

Компоненти на комплекса

Екстракт от тиквени семки (лат. Cucurbita pepo) – Благодарение на кукурбитина, който е част от семената, тиквените семки са ефективно противоглистно средство, което се потвърждава от множество изследвания и има противопаразитен ефект върху самите хелминти и техните яйца – острици, аскариди , ламблия, описторхи, свинска, говежда и заешка тении. Екстрактът от тиквени семки е богат на биологично активни вещества и освен противопаразитно, има противоязвено, хепатопротективно, холеретично действие; намалява пролиферацията на клетките на простатата; има противовъзпалителен ефект, особено при заболявания на простатата и отделителната система.

Екстракт от листа на папая (лат. Carica papaya) – Лечебните свойства на листата на папая са известни отдавна и са широко използвани в аюрведа и народната медицина. Листата на папая имат голям терапевтичен потенциал при язви и гъбични кожни заболявания. Резултатите от изследвания in vitro потвърждават наличието на антихелминтни съединения в химичния състав на растението. Листата от папая, богати на полезни компоненти, имат противоглистно и анти-ламблийно действие, премахва паразитите от червата, насърчава тяхното елиминиране без вреда за здравето, укрепва имунната система, облекчава възпалението, възстановява ендокринната система, помага за предотвратяване на тумори с различна етиология, вкл. рак на шийката на матката, гърдата, черния дроб, белите дробове, панкреаса, а ензимът папаин, който насърчава храносмилането и асимилацията на протеини, е включен във фармацевтичните продукти за подобряване на храносмилането.

Екстракт от корен на джинджифил (лат. Zingiber officinale) – Джинджифилът е мощен естествен имуномодулатор и антисептик. Растението има противовъзпалителни, бактерицидни, антимикробни, антиоксидантни, холелитични свойства. In vivo и in vitro проучвания със 100% резултати показват, че екстрактът от корен на джинджифил подтиска оцеляването и размножаването на паразитите. Горчивите ензими, влизащи в състава на корена, действат потискащо върху нервната система на паразитите, подтискат тяхната активност, правят невъзможно размножаването, забавят растежа на бактериите и имат парализиращ ефект върху ларвите на хелминти. Коренът на джинджифил е ефективен срещу широк спектър от паразити.

Екстракт от корен на чесън (лат. Allium sativum) – Оказва антимикробно и антибактериално действие срещу грам-положителна и грам-отрицателна флора, протозои, вируси, хелминти. Антипаразитната активност на чесъна се определя от отделяните от растението фитонциди – биологично активни компоненти със силно антибиотично действие, убиващи и потискащи растежа и развитието на бактерии и паразити. Чесновите фитонциди инхибират активността на някои туморни ензими, предпазват клетките от увреждане от свободните радикали и тежките метали.

Екстракт от ананас (лат. Ananas comosus) – Антипаразитното действие на екстракта от ананас във висока концентрация, се дължи на съдържанието на бромелаин в него – вещество, което има висока биологична активност и може бързо да прочисти организма от паразити и техните отпадни продукти.

Екстракт от пелин (лат. Artemisia absinthium) – Има значително антибактериално действие срещу повечето хранителни патогени; действа като важен антимикробен агент срещу много щамове на грам-отрицателни и грам-положителни бактерии, има способността да инхибира растежа им. При 100% концентрация дава добър ефект, в сравнение с лекарството Albendazole. Високата антиоксидантна активност на екстракта от пелин, се дължи на повишеното съдържание на флавоноиди.

Екстракт от корен на Сарсапарила (Sarsaparilla) (лат.Smilax) – намира широко приложение в медицината и има противовъзпалителни, дезинфекционни, диуретични, жлъчегонни, кръвопречистващи свойства; нежно премахва токсините от тялото, ускорява лечебния процес. Корените на Sarsaparilla съдържат сапонини, които чрез синергичен механизъм помагат на тялото да абсорбира по-ефективно други лекарства. Кръвопречистващите свойства на растението, го правят незаменим при прием на тежки лекарства, докато човекът се подлага на лъчева и химиотерапия. В традиционната медицина се използва за лечение на проказа, тумори, рак, псориазис и ревматизъм.

Екстракт от кора на ръждив бряст (лат. Ulmus fulva) – Кората на дървото има богат химичен състав и  изразено бактерицидно, диуретично, стягащо, аналгетично, тонизиращо, отхрачващо, заздравяващо и омекотяващо действие.

 

Препоръки за приложение

  • Паразитни и гъбични заболявания
  • Кожни заболявания
  • Псориазис
  • За нормализиране микрофлората на червата
  • Проявява кръвоочистващо действие
  • Има жлъчегонен ефект

 

Начин на приложение

За възрастни, при наличие на паразити: приемайте два пъти по две капсули през устата, преди хранене, в продължение на 1 месец, , с много вода. Три часа след сутрешния прием, се препоръчва  да се приемат пептидните биорегулатори DetoxiTIDE PLUS и ThymusTIDE PLUS или ImmuneTIDE PLUS, за поддръжка на имунитета. След почивка от 7 дни, повторете курса.

За профилактика: 2 х 1 капсула на ден, с повече вода. Три часа след сутрешния прием, се препоръчва  да се приемат пептидните биорегулатори DetoxiTIDE PLUS и ThymusTIDE PLUS или ImmuneTIDE PLUS, за поддръжка на имунитета.

Продължителност – 30 дни, 2-3 пъти в годината.

 

Противопоказания

Алергия към някоя от съствките. Приемът по време на бременност и кърмене, както и приемът от деца, да се консултира с лекар.

 

ВАЖНО! Пептидният комплекс се явява спомагателно средство, в съчетание към основния курс на лечение, назначен от лекувашия лекар.

Моята количка (0 продукта)

Нямате артикули в количката.