CholesterolTIDE PLUS Пептиди за холестерол в норма, без статини

90,00 лв.

В наличност

Защо да пазарувате от Здравновесие?
Безплатна доставка - над 150 лв.

Надеждно и сигурно плащане с вашата карта

Описание

Натурален многокомпонентен пептиден биорегулатор със засилено действие CholesterolTIDE PLUS forte , е комплекс от ново поколение за поддържане нормални нива на холестерола в кръвта и предотвратяване атеросклероза на клетъчно ниво.

 

Форма на препарата

Опаковка от 30 капсули. Капсулата на продукта е изработена от особен стабилен полимер от растителен произход, без примеси на химически вещества – хипромелоза.

 

Как работи пептидният биорегулатор CholesterolTIDE PLUS forte

Естествен комплекс от биоактивни къси пептиди NU/2 – екстракт от черния дроб и кръвоносните съдове на млади телета, е в основата на препарата. Пептидният премикс селективно действа върху клетките на тъканите на органа, задействайки естествения процес на клетъчно обновяване и помага за регулиране метаболизма на мазнините на клетъчно ниво, нормализиране функциите на антикоагулантната система на кръвта и панкреаса по време на хипергликемия и развитие от захарен диабет тип 1, предотвратяват развитието на патологични процеси в черния дроб. Ефектът от възстановяването на засегнатия орган възниква, поради нормализиране работата на клетъчно ниво. Високата концентрация на пептиди осигурява засилен терапевтичен ефект.

В допълнение към пептидите, към формулата на рецептата е добавен комплекс от незаменими аминокиселини – левцин, изолевцин, валин. Незаменимите аминокиселини не се синтезират в тялото и идват изключително от храната. Хранителните вещества са необходими за подобряване възстановяването на клетките и поддържане на доброто им функциониране. Съставът и количеството на хранителните вещества, заедно с пептидния премикс са подбрани така, че тяхното действие да е насочено към възстановяване на чернодробните клетки, понижаване нивата на холестерола, атеросклеротични лезии на артериите, увеличаване здравината на капилярните стени, предотвратяване на разрушаването на съдовата стена, възстановяване непрекъснатостта на венозния кръвоток.

Екстрактът дрожди от червен ориз, който е част от капсулата, съдържа монаколин К. Монаколините помагат за поддържане нормални нива на холестерола, а също имат анти-атеросклеротични, противовъзпалителни, антиоксидантни и противотуморни ефекти. След множество проучвания, са доказани ползите от червения ориз, който съдържа статини на растителна основа, за хора с високи нива на холестерол, насърчава естественото елиминиране на липидите и се използва за предотвратяване на инфаркти, инсулти и появата на холестеролни плаки.

Берберин хидрохлорид притежава геропротективни, антивирусни, противогъбични, антибактериални, антиканцерогенни свойства, способността да потиска натрупването на холестерол в клетките, които създават холестеролни плаки и предотвратяват развитието на атеросклероза, сърдечни и съдови заболявания, намаляват свързаните с възрастта когнитивни способности и регулира нивото на глюкозата в кръвта при диабет, диария, язва на стомаха, хепатит, чернодробно заболяване, затлъстяване, метаболитен синдром, симптоми на менопауза, намалява риска от вирусна инфекция, инхибира растежа на патогенни бактерии и дрожди.

Екстрактът от плодовете на Белерика (L. Terminalia bellirica) е включен в „златния ред” на Аюрведа. Екстрактът е включен в състава на лекарства за лечение на коронарна болест на сърцето, сърдечна недостатъчност и висок холестерол. Има антисептични, стягащи, противовъзпалителни, против стареене, антиоксидантни, тонизиращи, отхрачващи, слабителни, антихелминтни, аналгетични, противогъбични свойства.

Фолиевата киселина е от съществено значение за образуването на червени кръвни клетки и снабдяването с кислород в тялото, като помага за защита на стените на кръвоносните съдове, коронарните артерии на сърцето и артериите в мозъка.

 

Препоръки за приложение

 • Повишен холестерол
 • Атеросклероза
 • Тромбози
 • Сърдечносъдови заболявания
 • Хипертония
 • Исхемична болест на сърцето (ИБС)
 • Инсулти
 • Инфаркти
 • Поддържане функционалната активност на сърдечносъдовата система при възрастни хора
 • Други заболявания, следствия от ИБС

 

Начин на приложение

За възрастни, приемайте по една капсула през устата в продължение на 1 месец, 30 минути след хранене, с много вода. Препоръчва се прием до 2-3 месеца.

 

Противопоказания

Алергия към някоя от съствките. Приемът по време на бременност и кърмене, както и приемът от деца, да се консултира с лекар.

 

Състав

 • BCAA аминокиселинен комплекс (NU/2 пептиден комплекс, левцин, изолевцин, валин)
 • Монаколин К
 • Фолиева киселина
 • Терминалия белерика (L. Terminalia bellirica) плодов екстракт
 • Берберин хидрохлорид от екстракт от L. Mahonia aquifoliu

 

ВАЖНО! Пептидният комплекс се явява спомагателно средство, в съчетание към основния курс на лечение, назначен от лекувашия лекар.

Моята количка (0 продукта)

Нямате артикули в количката.