SpleenTIDE PLUS forte Пептиди за далака

90,00 лв.

В наличност

Защо да пазарувате от Здравновесие?
Безплатна доставка - над 150 лв.

Надеждно и сигурно плащане с вашата карта

Описание

Усъвършенстваният пептиден биорегулатор SpleenTIDE PLUS forte (Splintide plus forte) е ефективно средство за поддържане на функциите на далака на клетъчно ниво, регулиране на хематопоезата, съсирването на кръвта, защита на имунната система, филтриране на кръвта и метаболитни процеси.

 

Форма на препарата

Опаковка от 30 капсули. Капсулата на продукта е изработена от особен стабилен полимер от растителен произход, без примеси на химически вещества – хипромелози.

 

Как действа продуктът SpleenTIDE PLUS forte

Далакът е най-големият лимфоиден орган, периферен орган на имунната система, хемопоетичен орган. Той е един от резервоарите на кръвта, участва в метаболитните процеси, защитните реакции, помага за защита на имунната система, като е основен източник на имунни клетки – лимфоцити; синтезира специфични антитела за борба с вируси и бактерии. Далакът унищожава дефектни и стари еритроцити и тромбоцити, почиства кръвта от бактерии, вируси, протозои и чужди частици. Натрупва 1/3 от всички тромбоцити в тялото. В допълнение, той е орган, участващ в производството на жлъчка и метаболизма на желязото.

Пептидният комплекс SpleenTIDE PLUS съдържа натурален пептиден премикс от животински произход, състоящ се от 2-3 пептидно свързани аминокиселини, получени от тъканите на далака на млади животни.Терапевтичният ефект на лекарството се засилва от повишеното съдържание на пептиди в всяка капсула, които целенасочено действат върху възстановяването на клетките на далака. Пептидите регулират процесите на хематопоеза, коагулация на кръвта, стартират естествения процес на клетъчно обновяване, възстановяват функционалните нарушения и предотвратяват развитието на патологични процеси в тъканите. За За нормалното функциониране на клетките и тъканите тялото се нуждае от определено количество пептиди, които подпомагат функционирането на клетките на далака в оптимален режим. Пептидите нямат странични ефекти, тъй като са част от човешкото тяло.

Рецептурната формула на биорегулатора включва растителни екстракти, желязо, фолиева киселина.

Хитозанът помага за премахване на мазнините от тялото, насърчава загубата на тегло, подобрява метаболизма на холестерола и чревната подвижност и повишава имунитета.

Черният кохош (L. Cimicifuga racemosa) се използва официално в традиционната китайска медицина като аналгетик (при болки в ставите) и антипиретик, при заболявания на горните дихателни пътища, чернодробни ехинококи, абсцеси, лечение на антракс, ларингеална дифтерия.

Codonopsis (L. codonopsis pilosula) също се използва в китайската медицина за подобряване на функцията на белите дробове и далака, увеличаване на хемоглобина и броя на червените кръвни клетки, понижаване на кръвното налягане и повишаване на толерантността към стреса.

Фолиевата киселина помага за облекчаване на умората. Желязото е от съществено значение за нормалното кръвообразуване, образуването на червени кръвни клетки, поддържането на нивата на хемоглобина и транспортирането на кислород в тялото.

 

Препоръки за приложение

 • Регулиране на процесите на хематопоеза, съсирване на кръвта
 • Филтриране на кръвта от бактерии, вируси, микроорганизми, вредни вещества
 • Нарушаване на оттока на кръв при тежки натоварвания, екстремни ситуации, травми
 • Нормализиране на ниво на хемоглобина и червените клетки в кръвта
 • Регулиране на метаболизма на желязото
 • Укрепване на имунитета
 • Вирусни и бактериални инфекции
 • Подобряване на храносмилането, холестеролния метаболизъм
 • Диабет
 • Понижаване на кръвното налягане
 • Предотвратяване на нарушения на газообменните процеси в тъканите в напреднала възраст

 

Начин на приложение

За възрастни – приемайте по 1 капсула на ден, 30 минути след хранене, с повече вода. Допуска се приемане 2-3 месеца, за профилактика.

 

Противопоказания

Повишена чувствителност към някоя от съставките на препарата. Приемът по време на бременност и кърмене, да се консултира с лекуващия лекар.

 

Състав

 • Аминокиселинен комплекс (пептиден комплекс NL/1, L-левцин, L-изолевцин, L-валин, L-глутамин)
 • Желязо
 • Фолиева киселина
 • Хитозан
 • Черен кохош ( cimicifuga racemosa ) екстракт от корен на Codonopsis (L. codonopsis pilosula )

 

ВАЖНО!  Пептидният комплекс се явява спомагателно средство, в съчетание към основния курс на лечение, назначен от лекувашия лекар.

Моята количка (0 продукта)

Нямате артикули в количката.